Join the team

Are you looking for a workplace that understands the value of its staff, values and corporate culture? Are you looking for a career in clinical research where you have the opportunity to participate in the development of new medications and treatments for patients in need?

We are always looking for talented, experienced and motivated people to strengthen our team at Scandinavian CRO.

If there are no current vacancies, please feel free to submit an open application.

 

We look forward to hearing from you!

Clinical Project Managers

Scandinavian CRO expanderar och söker Clinical Project Managers (CPMs)

Som Clinical Project Manager arbetar du på stort bredd av uppgifter inom en klinisk prövning, allt från att utarbeta kliniska strategier, skriva kliniska studieprotokoll, studierapporter och andra studierelaterade dokument, sammanställa klinisk dokumentation till myndighet och besvara frågor från myndigheter, koordinering av studieteam, till uppföljning/rapportering av studiebudget/tidsplan.

Studierna spänner från akademiska projekt till internationella multicenterstudier. Du kommer även att vara delaktig och aktiv i utvecklingen av interna rutiner och processer, medverka vid utbildningar inom kliniskt prövningsarbete samt delta i audits/inspektioner.

Vi vänder oss till dig som har högskoleexamen i biologi, farmaci, eller medicin och har lång och bred erfarenhet av kliniska prövningar med god kunskap i Good Clinical Practice.

Önskvärt med erfarenhet från alla delar av den kliniska prövningsprocessen inklusive protokollsutveckling, rapportskrivning och sammanställning av den kliniska delen av ett regulatoriskt inskick, liksom erfarenhet av att upphandla och samarbeta med CRO samt att driva kliniska prövningar internationellt. Du är en noggrann och strukturerad person med god organisationsförmåga som trivs med en samordnande och projektledande roll och har en egen stark drivkraft att nå goda resultat. Du har gärna ett självständigt ansvar men trivs med att vara del av ett team som arbetar mot ett gemensamt mål. Då SCRO har många internationella kontakter måste du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

För mer information och ev frågor kontakta , Ulrika Hammarström Lüllmaa, CEO eller Ulrika Heldestad, CRA Manager på 018-100 550 (växel) eller skicka ditt CV med ett personligt brev till career@scro.se

Clinical Research Associate (CRA)

Scandinavian CRO (SCRO) är en ”full-service Clinical Research Organisation” (CRO) med huvudkontor i Uppsala. Med mer än 10 års erfarenhet av att utföra kliniska prövningar av läkemedel och medicinteknik befinner vi oss nu i en expansionsfas och behöver förstärka vårt team med en el flera erfarna och motiverade CRAs.

Som CRA på SCRO får Du möjlighet att:

• vara en viktig del i vårt expanderande företag där du kan fortsätta utvecklas
• vara involverad i intressanta projekt inom både läkemedel och medicinteknik
• samarbeta med positiva och entusiastiska kollegor

I din roll som CRA kommer Du att samarbeta med kliniker främst i Sverige. Du kommer att vara inblandad i s.k site selection, initiation-, monitoring- and close out visits. Som CRA är Du en viktig nyckelperson under hela studiens gång för att säkerställa att studier utförs enligt studieprotokoll, SOPar, GCP- och ICH och andra relevanta regelverk.


Vi söker Dig som
:
– har utbildning inom Life Science, t ex examen inom biomedicin, apotekare el sjuksköterska

– har utmärkt kunskap om GCP / ICH-riktlinjer och regelverk för kliniska prövningar inom EU
– har kännedom om gällande regelverk för medicintekniska produkter (ISO 14155)
– har minst ett par års erfarenhet av monitorering inom läkemedelsindustrin och / eller CRO-bolag
– har erfarenhet av att samordna ansökningar till läkemedelsverket samt etikprövningsnämnd
– är svensk- och engelskspråkig i tal och skrift
– är driven och lösningsfokuserad
– är positiv till resande i tjänsten
– är en lagspelare

– är IT-orienterad
– är flexibel, välorganiserad och strukturerad

För mer information vänligen kontakta CRA Manager Ulrika Heldestad +46 18 100 550 eller skicka CV till career@scro.se